Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Puigdemont canta Take me home pel cap d’an

“Contunharem deman lo viatge, un malaisit camin devèrs la libertat e de retorn dins nòstra tèrra aimada”, çò ditz lo president catalan en exili

Lo president catalan en exili, e ara eurodeputat, Carles Puigdemont a partejat sus Instagram un vidèo ont tòca la guitarra e canta un fragment de la cançon Take me home, country roads de John Denver. Lo vidèo es acompanhat d’un messatge escrich que ditz qu’espèra de metre lo ponch final a l’exili e poder tornar un jorn en Catalonha: “Acabam l’an sus un caireforc. Contunharem deman lo viatge, un malaisit camin devèrs la libertat e de retorn dins nòstra tèrra aimada. Uèi, totun, es una petita parentèsi de calma e rescontre, d’agachar endarrièr per mesurar los passes faches, e de nos desirar, de vos desirar, un an nòu de santat, libertat e Republica”.
 
 
Lèu se gandirà en Catalonha Nòrd
 
De son caire, lo Conselh per la Republica, a anonciat que se tendriá lèu una manifestacion a Perpinhan en preséncia del president exiliat per “celebrar totes los trionfes judiciaris e politics que l’independéncia catalana a realizats aquestes tempses”. Beneficiant de l’immunitat parlamentària coma deputat europèu, Puigdemont se poirà gandir almens en Catalonha Nòrd.


 


 
abonar los amics de Jornalet
 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
2.

Per lo que fa, estarà molts d'ans atal a Waterloo tocant la guitarra, Europa ajuda los drets que tenen los presos politics, però la independencia ja es una altra causa. Espera que lo cel s'obriga e aparescan los angelets e lo porten al tribunal supren qu' el convencerà per far lo referendum. Es un somia truitas e Torra l'escolanet.

  • 2
  • 0
Guilhem Pujol
1.

Amic Puigdemont, es que sias plan segur que l'immunitat parlamentaria de diputat europenc te protegis tanben en França jacobina, ipercentralizaira e ferotjament anti-catalanista ? Garda-te plan, qu'aquelas putas de Macron, Castaner e Philippe se farian un plaser dels grands de te livrar pes e punhs ligats a Madrid. A l'encop per conviccion ideologica jacobina, per solidaritat d'un estat sobeiran a un autre estat sobeiran, per faire un cop d'esclat a pauc de fraisses, per donar un avertiment potent als autres indepententistas europencs e per faire diversion de las actualas protèstas anti-Macron. Mèfi de pas t'escampar dins la gola del lop, amic, que lo poder parisenc es capable de tot, subretot aquel !





  • 16
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article